Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. X

Oferta

Sezon na szparagi zielone trwa od połowy kwietnia do czerwca. W tym okresie oferujemy produkt o najwyższych walorach smakowych. 

Nie bez powodu szparag jest uważany za arystokratę wśród warzyw. Jego uprawą zajmowali się już 2000 lat temu starożytni Rzymianie i Grecy. Już wtedy warzywo zostało docenione ze względu na smak,  teksturę i właściwości zdrowotne.

Szparagi są bogatym źródłem błonnika, potasu, kwasu foliowego, witamin A, E, C i K. Wspomaga pracę serca, działa oczyszczająco i stymulująco na organizm. Spożywanie szparagów zalecane jest kobietom w ciąży i planującym ciążę. Zawarte w szparagach witaminy działają przeciwstarzeniowo a błonnik czyni z tego warzywa idealny składnik zbilansowanej diety. Spożywanie szparagów pomaga obniżyć ciśnienie krwi, złagodzić bóle reumatyczne, zachować sprawny wzrok. Dzięki zawartości inuliny pomaga w tworzeniu właściwej flory bakteryjną układu trawiennego. Ponadto jest to znakomity naturalny antyoxydant i  afrodyzjak.

Ostatnie badania wykazały antyrakowe efekty spożywania szparagów, szczególnie w przypadku raka płuc.

Poniżej przykładowe rozmiary (średnica) w jakich dostępne są uprawiane przez nas szparagi:  

  • Jumbo: 16 – 19 mm
  • XL: 13 – 16 mm
  • L: 10 – 13 mm
  • Tips: 6 – 10 mm 
Długość: 100 mm – 220 mm

Szparagi są dostępne w kilku rodzajach opakowań:
  • pęczki po: 150 g, 200 g, 420 g, 500 g  pakowane do kartonów wykonanych z materiału PP 
  • tacki termo zgrzewane folią - format 200 g
  • luzem
  • inne według wymagań klienta

W każdej chwili jesteśmy w stanie dopasować się do specyfikacji zleconej przez klienta.


Final product
Asparagus bundles
asparagus-in-bulk
Asparagus bundles
final-product
Goods ready to despatch