Jak przechowywać szparagi
Szparagi przechowywać najlepiej w warunkach chłodniczych. Optymalna temperatura otoczenia szparagów to 2°C. Szparagi powinny być przechowywane w pozycji pionowej, główkami do góry.
W warunkach domowych dobrze jest przechowywać szparagi w lodówce w plastikowej folii. Temperatura nie powinna być niższa niż 2 °C ± 1. W takich warunkach mogą zachować świeżość 3 – 5 dni. Jeśli chcesz, by szparagi były dłużej nawilżone i przez to jędrne, umieść je od podstawy w naczyniu z niewielką ilością wody lub owiń końce w wilgotny ręcznik papierowy. Oferowane przez nas szparagi przechowywane w warunkach chłodniczych w tackach, w których je sprzedajemy pozostają świeże nawet 25 dni.
W warunkach domowych dobrze jest przechowywać szparagi w lodówce w plastikowej folii. Temperatura nie powinna być niższa niż 2 °C ± 1. W takich warunkach mogą zachować świeżość 3 – 5 dni. Jeśli chcesz, by szparagi były dłużej nawilżone i przez to jędrne, umieść je od podstawy w naczyniu z niewielką ilością wody lub owiń końce w wilgotny ręcznik papierowy. Oferowane przez nas szparagi przechowywane w warunkach chłodniczych w tackach, w których je sprzedajemy pozostają świeże nawet 25 dni.